Project Description

    Ücretsiz Demo Talep Et

    Teklif ya da bilgi almak için
    0232 462 59 59 ya da formu doldurun!

    BSOFTsiday

    Tedarik zincirinin tüm süreçlerini BSOFTsiday ile hızlı ve kolayca yapın!

    ÜCRETSİZ DEMO TALEP ET!

    Biltaş Tedarik Zinciri Yönetimi Çözümü

    Tedarik zincirinin tüm süreçlerini BSOFTsiday ile hızlı ve kolayca yapın!

    Şirketinizin kontrolünü elinize alın !

    • %100 web tabanlı
    • Farkı ERP sistemleri ile entegre
    • Sipariş ve satınalma yönetimi
    • Farklı kampanya, promosyon, mal fazlası v.b. uygulayabilme
    • Sınırsız Satın Alma ve Satış Koşul Kod Tanımlamaları
    • Saha satış (Soğuk-Sıcak) işlemleri
    • Detaylı Depo ve Sevkiyat İşlemleri Yapabilme
    • Depoda Raf-Göz-Hücre Yerleştirme
    • Rakip Analizleri / Benchmarking Olanakları

    BSOFTsiday farklı tedarik zinciri yazılımları ile tam entegre (web servis) çalışan alt yapısı sayesinde LOJİSTİK firmalarının en önemli yazılım çözümüdür.

    Modüller

    BSOFTsidayın temel modülüdür ve yazılımın ana veri tabanını barındırır.  Sipariş ve satış yönetimi, farklı satış koşullarının (promosyon, mal fazlası, değişik ödeme tipleri, puan toplama v.b.) oluşturulması, satış bilgileri üzerinden gerekli analizlerin yapılması, kanal entegrasyonu ve dağıtım kanallarına hakimiyet, perakende müşteri alt yapısının kontrolü ve tanımlanması gibi işlemlerin yapılabildiği yazılım lisansıdır.

    Temel (Ana) Lisans;

    • Sipariş Yönetimi (Satış/ Satın Alma),
    • Mali İşler Yönetimi,
    • Koşul ve Fiyat Yönetimi,
    • Genel Tanımlamalar,
    • Güvenlik ve Yetkilendirme İşlemleri,
    • Log Yönetimi,
    • Back Office Entegrasyonu,
    • Rapor Sihirbazı
    • Kanal Entegrasyonu v.b.

    alt yazılım modüllerini içermektedir. Projeye ihtiyacı doğrultusunda önerilen temel lisansa göre (tedarikçi, distribütör, saha, depo ve lojistik) tüm alt yazılım modüllerinin tamamı veya bir kısmı aktif olmaktadır.

    Tüm sabit tanımlamalar, yetkilendirmeler, güvenlik ayarları ve tüm yönetsel işlemler bu modüller üzerinden gerçekleştirilir. %100 web tabanlı yapısı sayesinde internet üzerinden tek bir sunucudan kullanılabilmekte, dağıtım kanalı ile tüm ticari işlemlerini BSOFTsiday üzerinden yapabilmekte ve diğer ek modüller ile (saha, depo, sevk, performans v.b.) doğrudan haberleşebilmektedir.

    Güvenlik ve Yetkilendirme Modülü

    BSOFTsidayın güvenlik, yetkilendirme ve rol tanımlarının yapıldığı yazılım modülüdür. Kullanıcı/kullanıcı grubu bazında şirket, işletme ve şube işlemlerine yetkilendirmenin yanı sıra menü adımlarını, kayıtları görebilme/görememe,  kayıt ilave, silme veya değişiklik yapabilme/yapamama tanımlarını bu modül içerisinde yapabilirisiniz.

    Kullanıcı şifrelerini, her şifrenin yetkilerinin tanımlarını yapabilmenin yanı sıra merkezi şifre yönetimi ve şifre doğrulama işlemlerini de yapabilirsiniz.

    Raporlama Sihirbazı Modülü

    Sürekli ve zorlu bir rekabetin şekillendirdiği günümüz şirketlerinin satış departmanları, üzerlerindeki rekabet baskısının da etkisi ile daima en aktif, en değişken ve en hızlı karar alınan departmanlarıdır. Ve, sahip oldukları büyük verileri örneklemlerle sınırlı kalmadan işleme, çok büyük veri tabanını kısa süre içerisinde çok yönlü olarak yorumlanabilecek verilere ulaşabilme, karar verme sürecini geliştirirken de veri kısıtlamasından kaynaklanan riskleri minimuma indirmek oldukça önem kazanmaktadır.

    BSOFTsiday’ın raporlama sihirbazı, son derece karışık ve iç içe ilişkilerden oluşan tablolardaki verilerin istenilen düzende çekilip raporlanabilmesini sağlayan ilişki tanımlama ve farklı sorgu oluşturma mekanizmaları sayesinde en karmaşık raporları kolayca hazırlayabilme özelliklerine sahiptir.

    Raporlama sihirbazı, BSOFTsiday’ın tüm veri tabanında yer alan verilerle, sahip olduğu basit bir ara yüz ile kullanıcıların hızlı ve kolay rapor hazırlayabilmelerini sağlar. Rapor tasarımı ve hazırlanması, farklı yazılımlar kullanmadan ve farklı servisler çalıştırılmadan, tüm işlemlerin tek bir ara yüzde yapılmasını sağlar.

    Web tabanlı interaktif görüntüleyici özelliği ile çevrimiçi görüntülenen raporların sorgu sürelerini optimize etmenin yanı sıra veri havuzundan filtreleme, sınıflandırma, kolon taşıma/gizleme, sütun yapılarında biçimlendirme yaparken tekrar kullanım için raporları (arşivleme) kaydetme, çıktı alabilme ve birden fazla formatta yayınlayabilme imkanı sunar.

    BSOFTsaha, Tedarik Zinciri Yönetimi Sisteminin en önemli kısmı olan sahadaki tüm süreci yönetebilmenizi sağlayan %100 web tabanlı bir yazılım modülüdür. Bu yazılım modülü ile sahadaki satış ve sipariş toplama, depo yönetimi tahsilat ve penetrasyon yönetim işlemlerini yapabilirsiniz.

    BSOFTsaha Mobil Satış ile satış ekibinizi belirlediğiniz stratejilerle kolaylıkla yönetebilirsiniz.  Merkezdeki ERP’de tanımladığınız fiyat, ödeme politikaları, stokta olan ürünün satış kuralları, kampanyalar v.b. sınırsız sayıda koşulu merkezi olarak belirler ve müşteri yanında uygulanmasını sağlarsınız. Böylece, satış ekibinizin doğru ürünü, doğru zamanda, doğru fiyata satabilmesi için gerekli bütün araçları kullanımınıza sunar. Uyarı ve onay sistemleri ile süreçlerde yaşanabilecek sorunları fark etmenizi ve gerekli tedbirleri almanızı sağlar.

    Müşteri yanında siparişlerinizi girebilir, faturalarınızı kesebilir, tahsilatlarınızı yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaparken de, önceki siparişler ve bakiye durumu gibi tüm müşteri bilgilerine ve deponuzdaki mevcut stok miktarına gerçek zamanlı olarak ulaşabilirsiniz. Müşterinize ve satın aldığı ürüne yönelik indirim ve promosyonlar uygulayabilirsiniz. Sahada yapılan tüm işlemleri ise merkezdeki ERP yazılımlarından izleyebilirsiniz. Siparişlerin merkeze iletilmesi, girişinin yapılması gibi işlemler ortadan kalkar. Siparişleri müşterinize daha hızlı gönderebilirsiniz.

    BSOFTsaha Mobil Satış sistemi, saha personeli ile merkez arasında sürekli ve gerçek zamanlı bilgi akışı temin ederek günlük saha aktivitelerini otomatikleştirir. Satış temsilcilerinizin satış alanınızda daha hızlı olmasını amaçlar. Sipariş verilen ürünü barkodu ile okutarak tanımlar. Müşteriden sipariş alırken stok bilgisini gözlemleyerek teslimat tarihi hakkında onu yönlendirir. Bu işlemleri yaparken müşteri yanından ayrılmadan anında gerçekleştirir.

    Bu da şirketinizin verim ve etkililik açısından ölçülebilir derecede kazançlı olmasına ve sahadaki etkileşimin değerini en iyi şekilde kullanmasına yardımcı olur. Ve, yöneticilere, karar verme sürecinde destek olması için ve saha sürecine geri bilgi akışı yapması için çok önemli ve yeni bir gerçek dünya iş zekası sunar.

    Avantajları:

          • Herhangi bir yerden herhangi bir cihazla kolayca sipariş oluşturma,
          • Siparişleri oluştururken ve müşteriye teslimatta hatasız bir süreç,
          • Ürün, fiyat ve promosyonlarla ilgili saha satış temsilcilerine güncel bilgiler sağlanması,
          • Hemen işleme alınan siparişlerle müşterilere daha hızlı hizmet verme,
          • Hızlı işleyen süreç – sipariş/ürün tedariki/faturalama/gün sonu işlemleri
          • Sahada verilerin anlık olarak merkeze iletilmesi
          • Araçta faturalama ile sıcak satış imkanı
          • El terminali üzerinden veri girişi sayesinde azalan evrak işi
          • Hatasız işlemler
          • Stok takibi
          • Doğru satış verilerine ulaşma
          • Promosyon aktiviteleri planlama
          • Güçlü analiz altyapısı
    BSOFTsiday’ın opsiyonel bir modülü olan BSOFTdepo, işletmelerin yapı ve işlem hacmine bağlı olarak tüm operasyonlarının etkin yürütülmesini sağlayan ölçeklenebilir, parametrik ve %100 web tabanlı bir depo yönetim sistemi yazılımıdır.

    BSOFTdepo, depoya gelen ürünlerin, kabul edilmesinden sevk edilmesine kadar geçen tüm süreci, bilgisayar ortamında ve otomatik tanıma teknolojilerini kullanarak yönetir, kaydeder ve raporlar. Kablosuz ağ altyapısının kullanımıyla tüm işlemleri anında gerçek zamanlı gerçekleştirir ve böylece karar verme, izleme ve raporlama anlık olarak yapılır. İşletme içerisinde kullanılan diğer ERP (kurumsal kaynak planlama) çözümleri ile entegre çalışarak işletmenin veri bütünlüğünü sağlar. Tedarik zincirinizde yer alan firmalar ile sağlıklı veri alışverişi yapmanıza imkan tanır.

    Kullanıcılarının tüm işlemleri bilgisayarlar yardımı ile yürütmesini sağlar ve yapılan her hareketi; yönlendirir, kontrol eder ve kaydeder. Sistem, her işlem adımında OT/VT teknolojilerini kullanarak zaman tasarrufu sağlarken, muhtemel hataları minimize eder. Depo personeli; RF (Radio Frequency) El ve Forklift terminalleri, ve PC terminalleri ile tüm işlemleri yürütür, sorgular ve raporlar.

    Depo yöneticileri tek bir ekranda satış ve satınalma siparişlerini izleyebilir. Bu süreçte mal sevkiyatı ve mal teslimatlarını kolayca sisteme girebilirler. Böylece stok ve işgücü maliyetleri ve stok kayıplarını belirgin bir biçimde azalır. Satış, satın alma, sevkiyat ve ürün yönetim modülleri ile birebir entegre çalışır.

    Farklı depolara sahip olan işletmeler ürünleri bir depodan diğer depoya kolayca aktarabilir. Farklı depolar arası yapılan ürün transferi diğer depolarda söz konusu ürüne olan ihtiyacı hızla karşılamaya yardımcı olur.

    Böylece depo yöneticileri mevcut stoğu etkin şekilde yönlendirerek değişen müşteri taleplerine hızla cevap verebilir ve satın alma maliyetlerini azaltır. Kapsamlı ve esnek depo yönetimi; stok dışı kalma veya fazla stok bulundurma gibi maliyet yükü getiren durumların önüne geçmenizi sağlar.

    BSOFTdepo, sağladığı esneklik, doğruluk ve hızlı kurulumunun yanında, Gıda, Otomotiv, Perakende, FMCG, Ecza, Kozmetik, Kimya, Elektronik, Ambalaj sektörlerindeki ve Lojistik Hizmet Sağlayıcıların ihtiyacı olan karmaşık depolama uygulamalarının kolay kullanım avantajını sunmaktadır.

    Avantajları:

    • Kablosuz ağ teknolojisi sayesinde, eş zamanlı olarak hızlı ve hatasız depo yönetimi
    • ERP paketleriyle çift yönlü entegrasyon
    • Palet, koli hatta adet bazında giriş, stoklama ve sevk işlemleri yapabilme
    • Sipariş, ürün ve müşteri bazında palet takibi
    • RF-ID ve barkodlu sistemlerle hata payında azalma
    • Otomatik algoritmalar sayesinde, parametrik olarak ürün-adres bazında esnek yerleştirme ve toplama yapabilme
    • Esnek MİAD, FIFO, LIFO ve FEFO veya özel koşullu stok  uygulaması
    • Karantina, blokaj, hold, rezerve gibi ürünlere verilen özelliklerle müşterilere hatasız mal gönderme
    • Raf-Göz  kullanabilme yeteneği sayesinde depo adreslerinin verimli kullanımı ve stok kapasitesinde artış
    • Kullanıcı hatalarının minimuma indirilmesi
    • Kaynak Planlama ve Performans Yönetimi
    • Sevkiyat kontrolü
    Depo Yönetim Sistemleri içerisinde alınan siparişlerin sevkiyatları da büyük önem taşımaktadır. Ürünlerin belirli koşullara göre toplanması, kontrol edilmesi, siparişlere göre barkod etiketlerinin ve paketlerinin oluşturulması, irsaliye/faturaların oluşturulması, route’lara göre sevk işlemlerinin yapılması, depo yönetim sistemin en önemli sürecini oluşturmaktadır.

    BSOFTdepo’nun bir alt modülü olan BSOFTdepo Mobil Dağıtım Yönetimi  tüm  bu süreci yöneten yazılım modülüdür. Bu modül ile;

    • Toplama İşlemleri,
    • Kontrol İşlemleri
    • Paketleme ve Etiketleme İşlemleri
    • İrsaliye/Fatura İşlemleri
    • Sevkiyat İşlemleri’ni yapabilirisiniz.

    Her bir sipariş (Sahadan, toptan, fuar v.b.) otomatik olarak depo görevlisine yönlendirilir. Depo görevlisi sahadan gelen tüm siparişleri tek bir ekrandan izler. Önceliklere göre toplama emirleri oluşturulur. Toplanan ürünlerin kontrol, paketleme ve etiketleme işlemleri süratle ve hatasız olarak yapılır. Ürünlerin depodan çıkışını fatura ve sevk irsaliyesini oluşturarak yapar. Daha hızlı ve hatasız yapılan teslimatlar nakit akışını arttırır.

    Barkod ve mevcut ERP yazılımı engtegrasyonu ile tüm sevkiyat sürecinizi kolayca yönetmenizi sağlar. Bu sayede sipariş içinde olmayan farklı bir ürün sevkiyatı da engellenir. Sevkiyat sırasında barkodları okutarak büyük ölçüde hataların önüne geçersiniz. Teslimat sürecinizde sağladığı hatasız ve hızlı işlem yapma avantajı ile rekabette fark yaratırken, aynı zamanda nakit akışınızı da hızlandırırsınız.

    BSOFTdepo Mobil Dağıtım Yönetimi, sevkiyat yönetimindeki hataları azaltmak, darboğazlardan kurtulmak ve çalışan verimliliğini en iyi şekilde arttırmak için tasarlanmıştır. Tüm sevkiyat/dağıtım işlemleri sistem üzerinden yapılarak, kağıt üzerinde işleyen ve elle yapılan siparişlerden kaynaklanabilecek hataları engeller. Teslimatların doğru ve hızlı şekilde gerçekleşmesi ise müşteri memnuniyetini ve satışları arttırır.

    Günümüzün rekabetçi iş ortamında saha satış ve ürün dağıtım kadrolarının verimliği oldukça önem kazanmaktadır. Bu sebeple satış temsilcilerinin routlarının iyi planlanması, yönetilmesi ve takip edilmesi gerekmektedir. İyi planlanan route yönetimi, satış ve sevkiyat süreçlerindeki performansın ve kalitenin yükselmesine yardımcı olur.

    BSOFTroute Route Yönetimi, satış ve sevkiyat route’ları olmak üzere benzer iş süreçlerinin tümünü yöneten bir yazılım modülüdür. Route süreç otomasyon özelliği ile işletmelerde verimlilik artışına yardımcı olur.

    Satış, servis ve destek, ürün teslimat ekibi gibi sahada görev yapan çalışanlarınız için günlük ziyaret ve route planları oluşturabilir ve bu planları ilgili personeliniz ile paylaşabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu ziyaret planlarını ajandanızdan günlük, haftalık ya da aylık bazda takip edebilirsiniz.

    Route ziyaret planlarını farklı formatlarda dijital olarak görüntüleyebilir ve çıktı alabilirsiniz. Saha ekibiniz kendilerine atanmış olan ziyaretleri ayrıca sistem üzerinde takip edebilir ve görüşme sonuçlarını sisteme anında kaydedebilirler. Böylece ek bir maliyet yüklenmeden satış ekibinizin route yönetimi ve ziyaret planlamasını da etkin şekilde yapabilirsiniz.

    BSOFTperf, Tedarik Zinciri Yönetimi Sisteminin en önemli kısmı olan ve bu yapıyı oluşturan tüm bileşenlerin (Tedarikçi, Plasiyer, Ürün v.b.)  performans sonuçlarını gerçek zamanlı takip etmenizi sağlayan %100 web tabanlı bir yazılım modülüdür.

    Bu yazılım modülü ile performans verilerini; Firma (Tedarikçi) bazlı, Bireysel (Plasiyer) bazlı, Nokta (Müşteri Sayısı) bazlı, Ekip/Takım bazlı, Tahsilat bazlı ve Ürün Bazlı  olarak takip edebilirsiniz.

    Prim ve Hedef değerlerini plasiyer, ay, yıl gibi istenilen periyodlar bazında sisteme tanımlayabilirsiniz. Plasiyerlerin sistemde tanımlı periyodları bazında gerçekleşen sipariş, satış, iade ve tahsilat verilerini toplayabilir ve bu verileri, sisteme tanımlı prim ve hedef değerleri ile karşılaştırmalı raporlar olarak alabilirisiniz.

    BSOFTsiday, farklı tedarik zinciri uygulaması kullanan dağıtım kanallarının konsolide edilerek tek bir yerden sipariş, lojistik, satış ve tahsilat işlemlerinin yerine getirilmesini sağlayan bir yapıya sahiptir.

    Bu alt yapıyı sağlayan BSOFTsiday ‘ın ek modülü olan Firma Entegrasyon yazılım modülüdür.  Firma Entegrasyon modülü, web servis yapısı kullanılarak çift yönlü ve akıllı entegrasyon yapısını içermektedir. Entegrasyonu yapılan firmaların her türlü sipariş, yeni cari, yeni ürün, koşul bilgileri BSOFTsiday’a reel time akmaktadır. BSOFTsiday ile yapılan tüm işlemler de (mal kabulü, depo yerleştirme, sevkiyat işlemleri, irsaliye/fatura bilgileri, sipariş değişiklikleri, iadeler v.b.)  firmaların uygulamasına gönderilmektedir.

    Yapısında bulunan mesaj yönetim motoru sayesinde kullanıcılar her türlü mesaj yapısı (sms, mail v.b.) ile bilgilendirilmekte ve yönlendirilmektedir.

    Farklı Ticari Uygulama (NETSİS, LOGO, SAP  v.b.)kullanan firmalar,  BSOFTsiday’ı mevcut erp’leri ile entegre ederek kullanabilirler.

    BSOFTsiday, öncelikle NETSİS olmak üzere birçok Ticari Paket/ERP ile entegre çalışacak alt yapıya sahiptir. ERP Entegrasyon modülü, web servis yapısı kullanılarak çift yönlü ve akıllı entegrasyon yapısını içermektedir. Entegrasyon tanımı yapılan modüller arasında veriler, isteğe bağlı olarak online veya offline transfer olmaktadır.

    Yine yapısında bulunan bilgilendirme motoru sayesinde kullanıcılar, entegrasyon sonuçları ile ilgili her türlü bilgilendirmeyi (sms, mail v.b.) alabilmektedirler.